onsdag, januari 27, 2010

Demokrati och väljartrender

Sitter på tåget till Stockholm, på väg till en konferens om demokrati. Kanske har Sören Holmerg något matnyttigt att säga på inför höstens val när det handlar om viktiga väljartrender.
I nästa vecka så kommer alla invånare i länet att få hem information från Landstinget angående det stundande vårdvalet. För oss i Vaggeryds kommun blir det inte så stora förändringar, åtminstone i början.
Vi har två vårdcentraler, en i Vaggeryd och en i Skillingaryd och dessutom finns Sven Lindholm kvar som kommer att samarbeta med Vaggeryds vårdcentral.
Det jag ser som den stora förändringen på sikt handlar om att våra gemensamma resurser för hälso- och sjukvård är begränsade, man (den borgerliga landstingsledningen) tillför alltså inga nya resurser MEN vi kommer att ha fler vårdenheter som ska dela på pengarna, från 31 vårdenheter idag kan det komma att bli så många som 52 i det nya systemet vilket innebär en enorm omfördelning från det offentliga till privata vårdföretagare.
Detta ligger helt i linje med vad (M) uttalat om att 25% av primärvården ska drivas på entreprenad.
Så... det handlar alltså inte bara om att öka valfriheten för oss som patienter utan också om att privata vårdföretag ska få bedriva hälso- och sjukvård med skattebetalarnas pengar!

Inga kommentarer: