måndag, september 28, 2009

Bloggutlopp

Som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige är det inte lätt när vi har allmänpolitisk debatt. Jag vill så gärna delta i debatten, kommentera alla motståndares galna inlägg och heja på när mina kamrater gör sina. Jag tycker fler kommuninvånare skulle ta vara på möjligheten att komma och se "sina" politiker i full aktion. Kanske skulle man rösta annorlunda:)

Det är därför skönt att få utlopp för min frustration i bloggfomat!!!!

Några axplock som jag hugger på:

Den borgerliga majoriteten skall spara 1.2 miljoner på Kultur & Fritid nästa år, det motsvarar ca. 5% av nämndens verksamhet. Det tycker nämndens ordförande är ett fall framåt och något som han ser positivt på.

Vi fick också höra att alliansens politik gjort skillnad! Ja det kan väl knappast ha undgått någon: socialnämnden har lagt ut politiken på entreprenad. Nämndens dras sedan länge med stora underskott och saknar sedan länge total politisk styrning, eller som Lars-Erik Joakimson uttryckte det: Socialnämnden styrs av doktorer och är numer på akuten. Andra exempel på att borgerlig politik gör skillnad är de stora besparingar all kommunal verksamhet skall göra nästa år, att äldre får vänta alltför länge på att få en plats på särskilt boende.

Borgerliga politiker tycker också att friskolor är så viktiga att man är beredd att sponsra Tofthagaskolan med 300 000 kr.

Som slutkläm på detta demokratiska potpurri så talade kd om individens frihet i sitt slutanförande. Det fanns inga gränser för individens frihet, men vad händer om någons frihet blir en annans ofrihet?????

1 kommentar:

ljusblå vingårdsarbetare sa...

Kul med debatt, så himla dåliga är vi inte heller för den delen.
MVH
Gert J