tisdag, oktober 06, 2009

Frost

Det känns som att vi gått från sommar till vinter i ett svep.
Kylan har gjort det nödvändigt att skrapa rutorna på bilen på morgonen :(
Den mesta tiden går nu åt att förbereda mig inför partikongressen. Läser handlingar, försöker ringa in tankar och utgångspunkter och filar på formuleringar.

Igår samlades vi till gruppmöte. Uppslutningen var stor och både stolarna och luften tog slut i nämndrummet på Skillingehus. På dagordningen inför kommunstyrelsen på onsdag står bl.a. frågan om att lägga ut personlig assistans på entreprenad samt att införa lag om valfrihetssystem inom hemtjänsten. Många kloka inlägg gjordes och nu gäller det att vässa argumenten mot borgarna som vill driva igenom detta till varje pris.

Vi ska se till att ställa frågorna till majoriteten så att de får bekänna färg. Här vill man driva igenom dramatiska förändringar för de allra svagaste i vårt samhälle som inte har någon möjlighet att föra sin egen talan. Förändringarna kommer också att drabba personalen i verksamheten. Allt detta skapar stor oro hos brukare, anhöriga och personal.
Man vill genomföra dessa förändringar samtidigt som socialnämndens strategiska verksamhet i det närmaste helt havererat. Sedan snart ett år har man ingen socialchef, ekonomin befinner sig på ett sluttande plan och förvaltningen saknar helt politisk styrning.

Inga kommentarer: