måndag, november 23, 2009

Spänning och dramatik

Vill du ha spänning och dramatik? Satsa då på att bli förtroendevald i Vaggeryds kommun, fast du får frustration med på köpet.
Ikväll hade vi S-grupp i Skillingaryd där förtroendevalda och medlemmar diskuterar aktuella ärenden till kommunstyrelsen men också andra kommunala frågor. Kvällen innehåller nästan mer än vad som både är nyttigt och vad man mentalt klarar av. Här är några smakprov:

Kommunstyrelsens ordförande har skrivit på ett avtal, utan några politiska beslut, där kommunen skall medfinansiera en satsning på en kombiterminal i Jönköping, samtidigt som stora investeringar sker i en egen terminal i kommunen. Kommunstyrelsen föreslår istället att fatta beslut i efterhand men säger att pengarna är avsedda i ett långsiktigt perspektiv trots att det står 2010 på avtalet?!?


Det kommunala bostadsbolaget har aviserat att man vill höja hyrorna för nästa år med 4,5%. Kommunen har som ägare till det kommunala bostadsbolaget talat om att VSBo skall bygga lägenheter i Skillingaryd. När huset nu är färdigt så vill ingen flytta in eftersom hyrorna är för höga på grund av att regeringen Reinfeldt plockat bort räntebidragen. Då går kommunalrådet ut och fråntar sig ansvar i frågan och menar att felet är bostadsbolagets?!?

Dessutom har kommunen bestämt att inte längre använda sig av bostadsbolagets lokalvårdare till kommunens lokaler vilket innebär att nästan samtliga städerskor måste sägas upp. Detta leder till ökade kostnader för bostadsbolaget. I slutändan innebär det att det blir hyresgästerna som får betala notan av den borgerliga politiken!


På kommunstyrelsen på onsdag finns också en begäran om tilläggsbudget för socialnämnden. Nämnden har ett beräknat underskott på ca 12 miljoner kronor. Det märkliga är att ärendet kom upp på bordet på socianämndens arbetsutskott. Därifrån har det gått direkt till kommunstyrelsen utan att socialnämnden fattat några beslut. Socialnämnden har sitt möte på torsdag men frågan finns inte med på dagordningen. Tala om demokratiunderskott!!

Vad finns det egentligen för anledning att sitt i socianämnden kan man fråga sig? Handlar det om något annat än att vara en diskussionsklubb?

Och detta kära läsare var ändå inte allt!

Inga kommentarer: