onsdag, december 02, 2009

Dörrknackning

Barack Obama blev USA:s president med hjälp av amerikanska medborgare som hjälpte till med dörrknackning och telefonarbete. Aldrig tidigare har så många "vanliga" människor varit delaktiga i valarbetet. Likt en flodvåg förde de Obama fram till seger.

Sverige och USA har helt olika politiska system. Även om personvalet över tid har fått en större betydelse så vilar hela det politiska systemet fortfarande på våra olika politiska partier och dess medlemmar.
Åtta av tio svenskar är negativa till att partier ringer hem till dem eller knackar dörr. Detta visar en undersökning somDN/Synovate presenterade idag. Istället föredrar de tillfrågade att få information hemskickat eller via TV-reklam.

I Vaggeryd har vi använt oss av dörrknackning. Min erfarenhet är annorlunda. Jag och vi som parti har blivit mycket positivt bemötta i de flesta fall. Det är väl också så att i ett mindre samhälle är man lättare igenkänd och därför blir det enklare att få kontakt direkt.

I samband med ett årsmöte för partidistriktet i Jönköping för några år sedan knackade vi dörr på Råslätt.
Det var en mycket positiv upplevelse. Jag kände en öppenhet och nyfikenhet från många av våra nya svenskar till en stunds samtal om olika politiska frågor som är angelägna för oss människor i vardagen.

Inga kommentarer: