onsdag, december 16, 2009

Omvärldsbevakning - KD beskriver verkligheten?

För en tid sedan gick jag igenom partiernas lokala hemsidor. Det kan väl sägas med en gång att det inte var någon särskilt rolig eller intressant läsning.

Moderaterna och Folkpartiet har aktuella händelser på sin första sida men det finns egentligen inget matnyttigt för den som vill veta vad partierna gör eller mer information av lokal prägel.
Centerpartiet önskar glad sommar när man kommer in på deras hemsida sedan finns det en länk till 2008 års kommunala beredningar, det känns ju inte särskilt uppdaterat.
Dessutom är det inte alldeles enkelt att från centerns centrala hemsida hitta till den lokala kommunsidan, konstigt med tanke på att centern säger sig vara ett decentralisistiskt parti.

Kristdemokraterna har en intressant nyhet(?!) på sin lokala hemsida. De tackar för det väljatstöd de fick i EU-parlamentsvalet där de säger att de ökade med 18%. Men det betyder inte att KD gick fram med 18% i EU-valet, i själva verket backade partiet med drygt 2%. Hur hänger det ihop?

KD fick 113 röster mer i valet 2009 jämfört med 2004. Men eftersom valdeltagandet ökade med knappt 10% och och en mindre andel av dessa röster gick till KD så backade partiet i själva verket med 2%. Så redovisar KD hur en tillbakagång blev en framgång. En ögonblicksbild från verklighetens folk!

Inga kommentarer: