lördag, december 12, 2009

Till Berlusconiland

Är på väg för att tillbringa några dagar i Milano för första gången. När jag närmar mig Göteborg spricker det gråtunga molntäcket upp. solen lyser och himlen är isblå.

Italien är väl kontrasternas land i fler avseenden. Den stora skillnaden som finns mellan nord och syd både när det gäller geografi men också ekonomi och samhällsutveckling. Men det är också stora kontraster mellan det Italien som kan visa upp det främsta i världen när det gäller konst, kultur, arkitektur m.m och det Italien som representeras av Berlusconi.

Nyligen presenterades nya anklagelser mot Italiens premiärminister som påstod att han skulle haft samröre med den sicilianska maffian cosa nostra.
I direktsänd TV förolämpade Berlusconi för en tid sedan en framstående kvinnlig opppositionspolitiker. Detta har fått kvinnorna i Italien att rasa. Över 88 000 har skrivit på ett upprop där man kräver ett slut på hånflin och drängstugehumorn i den italienska politiken.
I Berlusconi ska kvinnorna vara unga, vackra och fogliga.

Demokratin avgör vem som kan komma till makten men konsekvensen kan bli att demokratin minskar med sådana som Berlusconi vid makten. Det har vi fått tydliga bevis på ifrån Italien.

Borde vid tillfälle försöka se Videocracy av Erik Gandini

Inga kommentarer: